Urządzenie i wyposażenie własnej, pierwszej kuchni to wielkie wyzwanie, ale również ogromna frajda! Wszystkim osobom, które tworzą swoje gniazdko podpowiadamy, na jakie akcesoria kuchenne warto wydać każde pieniądze.
Patelnia – zero przypaleń, zero problemów!
Czy wiedziałeś, że rodzaj patelni ma wpływ nie tylko na komfort przygotowywania posiłków, ale również smak potraw? Jeśli chcesz serwować sobie i bliskim aromatyczne, pyszne potrawy, nie wkładając w gotowanie ogromnego wysiłku, zainwestuj w solidną patelnię. Obecnie dużym zainteresowaniem cieszą się patelnie pokryte ceramiczną powłoką non-stick. Naturalna ceramika, w przeciwieństwie do popularnego niegdyś teflonu, pod wpływem wysokich temperatur nie uwalnia szkodliwych substancji. Mimo tego, że przy obróbce używamy minimum tłuszczu, potrawy są soczyste, jędrne i bogate w substancje odżywcze. Patelnie ceramiczne wysokiej klasy znajdziesz na stronie gerlach.pl.
Trwałe sztućce na lata
Wysokiej klasy, dobrze wyważone i starannie zaprojektowane sztućce znacząco wpływają na komfort spożywania posiłków i estetykę stołu. Aby mieć pewność, że codziennie używane noże, łyżki i widelce nie pokryją się nieestetycznymi, rdzawymi plamami, wybierz komplet wykonany ze stali nierdzewnej 18/10. Tego typu wyroby z powodzeniem łączą w sobie walory estetyczne i użytkowe. Powierzchnia pokryta niklową powłoką pięknie się błyszczy, a jednocześnie odporna jest na zarysowania i uszkodzenia. Co więcej, stalowe sztućce mogą być regularnie myte w zmywarce.
Deska i nóż – niezastąpiony duet
Precyzyjny, dobrze naostrzony nóż jest nieodłącznym atrybutem każdego szefa kuchni. Jeśli chcesz, aby szatkowanie, krojenie, siekanie i porcjowanie były w pełni bezpieczne i nie sprawiały najmniejszych trudności, wyposaż swoją kuchnię w komplet noży o zróżnicowanej wielkości. Zadbaj o to, aby ostrza wykonane były z wysokiej jakości stali z domieszką chromu, molibdenu lub wanadu. Aby intensywna praca nie odbiła się na kondycji noża, do krojenia używaj desek z drewna. Plastikowe deski szybko się niszczą i odbarwiają, natomiast szklane sprawiają, że ostrze noża ulega uszkodzeniu.